nattsudd, igen..

Ska bara packa färdigt inför i morgon sen ska jag sova, det lustiga är att när jag skulle sätta mig vid datorn så sover en katt på stolen som står framför, och sentimental som jag är så vill jag ju inte väcka gammelgossen när han snusar så sött, så jag flyttar stolen ått sidan och hämtar en pall. Det här måste jag ta kort på tänker jag och kommer på att kameran ligger i väska på den andra stolen, och vem sover ovanpå? Jo, den andra katten! Haha... Ja, låt dom sussa... Mattes bebisar <3 Borde matte oxå göra, jag vet!
Anledningen till att jag åker så tidigt i mån är mest för att slippa marknadsrusningen här, både på folk och bussar.
Sen vill jag hinna springa tisken runt innan älsklingen kommer hem. Här är det ju packar med folk överallt å det känns inte helt  hundra att springa då. Så ligger det till.
Blev helleer ingen hårförlängning idag pga att jag måste fixa flätor hos en frisör först, och förhoppningsvis får jag tid inom de närmsta veckorna =) Eller vet ni någon privarperson som är kunnig på det där? Maila gärna isf.

Nä, nu blire sängen... sista natten man sover själv!


Natti allihop..


Ååå så trött!

Gomorron, lr middag för er som vill.. Jag satte faktiskt klockan på 09... men jag låg så skönt så jag snoozade till ptja.. lite senare ;) Planerna för idag är väl mest att fika med min mor och sen till grannen å fixa håret. Sen ska jag väl rensa upp lite i förrådet, dvs slänga onödigheter i sopsäckar å rensa ut jackor å sånt. Suck!
Men vet ni vaaad? I mån äre fredag å då kommer min älskling hem  

Hur nice är inte det?? kramkalas på vuxen nivå kan jag tala om...

Nä, nu ska jag vakna till lite å binda ihop trådarna så det blir nåt vettigt gjort! Hoppas ni får en fin dag idag!!

Ello!

Har varit ute å sprungit 5km, gick över förväntan bra! :D Invigde mössan idag oxå.. vantarna invigdes ju i måndags tillsammans med mp3 n som bara krånglade sig ur öronen =( Så till sist fick den ligga i ena vanten å vara tyst. Nog för att jag kände en enorm lust att kasta den framför en bil men jag hindrade mig ;) Mötte en kille som hade sin mp3 med och dom såg ju ut att sitta bra i hans öron, vafan äre för defekthet på mina kan man undra? Aja, jag lägger det på is ett tag å springer i det tysta.




Nee, har inte förlängt än, i morgon ska vi  göra det =) Ja, förlänga alltså..
NU blire skumbad å mat... Puss på er

Tidig morgon idag =)

faktiskt så gick jag upp när klockan ringde, lr ja, efter 2-3 snooze... och som vanligt fick jag påringning av brevis och 3 paket idag varav mitt hår, extansions, som jag hoppas blir påsytt asap =)
Är aningen mörkare än mitt röda hår, men jag tror det kommer att fungera :-D Har ju en längd med min färg oxå.
Aja, jag sätter in nåra bilder när det är klart så får ni se... Nu blire mer kaffe, en långpromis sen får vi se vad min granne säger!

Ha en fin dag allihopa!


Halli hallå!

Nattsudd igen, men ska lägga mig innan midnatt idag har jag tänkt... sen om man somnar är ju en annan sak men ändå. Sen så har jag satt klockan på en rätt så rimlig tid- 09.00... blir powerwalk men vet inte om det blir före lr efter kaffet, lutar åt det sistnämnda, man måste inte gå ut så jävla hårt jämt!Sen blire å springa 5km på em. Ska ta å minska lite på portionerna oxå för jag har lagt ut lite tror jag??? Å nej, jag har inget emot lite hull, inte alls, men man måste ju komma i kläderna oxå.. ;-P
Är sugen på klänningar... Ni vet dom jag la upp förut, vad tycks om dom?? Är riktigt  sugen på dom fortfarande, lägger upp igen så får ni se..


Båda? Eller vilken är finast?
Den här vita hade varit nice om man haft ett ass att tala om, vilket jag inte har, som min granne är vänlig nog att påpeka  ;) Hehe...  Annars den lila i olika färger hade varit fint i höst =) Får fundera helt enkelt...
Ne, nu ska jag borsta tänderna å krypa ner under täcket! Puss å Natti..

Höööst!

Gomiddag, har precis vaknat till, solen skiner och jag blev väckt av brevbäraren som ringde på dörren, kort därefter hör man hur han knölar ner två paket i brevnedkastet... Aja, gick upp då iaf =)
Sen har jag hunnit fika hos grannen, och strax ska jag gå ner på civilisationen och uträtta diverse ärenden och sen ta en lååååååång promenad i det friska vädret!
Fick blommor av min älskade pojkvän, fina va?



Blev så glad så jag blev tårögd, saknar honom så mycket!!

blev ju liiite shopping sist med, här ovan min nya mp3, som jag upptäckte i går inte är så smidig att ha när jag springer för den hoppar ju ur öronen... Men den får följa med på promenader ist =)
Lite löpargrejor tills nu när det blir lite kallare i luften... handskarna provades igår, mkt bra! =)

Så här tomt  i hyllorna har det blivit nu, bakom katten... vet inte vad han fick syn på men söt är han!!
nä, nu ska jag försöka göra lite nytta även idag!
Ha en fin fortsatt tisdag....

Sanna ord om katter...

  1. Katter spinner. Hundar dreglar.
  2. Katter stryker sig mot ditt ben då de vill ha ömhet och kärlek, inte då de är pilska.
  3. Katter använder kattlådan. Hundar använder ditt ben.
  4. Katter landar alltid på fötterna. Hundar vägrar låta dig kasta dem.
  5. Katter ser söta ut då de sover på teven. Hundar faller ihop och slaggar mitt framför den.
  6. Ingen har någonsin behövt "varnas för katten".
  7. Katter begraver sin skit. Hundar gräver upp andras.
  8. Katter har bättre saker för sig än att stoppa sin nos i ditt skrev.

Gyllene regler för katter

Dessa gyllene regler måste alla katter kunna, innan de beslutar sig för att flytta hem till sina människor.

Vad människan är till för: Människor har fyra primära funktioner: att mata dig, att leka med dig och ge dig den uppmärksamhet du kräver, samt att göra rent i kattlådan. Det är viktigt att behålla sin värdighet när man är med människorna så att de inte glömmer vem som är husets härskare. Människor måste kunna husreglerna. Det går att lära dom om du börjar tidigt och har stort tålamod. Sen kommer du att ha ett bra fungerande hushåll.

Dörrar: Tillåt aldrig några stängda dörrar. För att öppna dörren stå på bakbenen och banka med framtassarna på dörren. När dörren väl öppnas är det inte nödvändigt att använda den. Ställ dig i dörröppningen och flytta inte på dig. Detta gäller speciellt om toan var upptagen och du lyckats få toabesökaren att öppna dörren. Om du väljer att gå in och dörren stängts, kräv genast att få gå ut igen. Hjälper det inte att banka eller krafsa på dörren, jama så högt du kan!

Toaletten: Följ alltid med människor in på toaletten. Det är inte nödvändigt att göra något, sitt bara där och stirra. Denna regel gäller speciellt när dina människor har gäster.

Sängar och mattor: Om du känner att du måste kräkas, spring genast till en säng, helst en med luddigt överkast. Om du inte hinner dit i i tid välj den mest svårtvättade mattan istället. Se till att du backar när du kräks, så att kräket sprids ut. Kräks gärna flera gånger på olika ställen på mattan. Välj gärna kräkfärgade mattor och överkast, så att inte kräket syns.

Att förflytta sig: Om du måste förflytta dig, se till att du springer så fort du kan och så nära du kan framför din människa. Denna regel gäller framför allt i trappor, när din människa bär på något, i mörkret eller när människan precis stigit upp på morgonen. Detta kommer att hjälpa människan träna sin koordinationsförmåga.

Att hjälpa till: En av kattens viktigaste uppgifter är att hjälpa sina människor. Oftast kallar dock människan denna uppgift för "att vara i vägen", men det betyder precis samma sak som "att hjälpa till". Människan behöver hjälp i många olika situationer, så här kommer tips på de vanligaste "att hjälpa till" situationerna:
Laga mat: När din människa lagar mat, sätt dig bakom hans ena häl. Du ses inte och därför har du större chans att bli trampad på och sen upplockad och tröstad kanske med en munsbit eller två.
Bokläsning: Försök hjälpa din människa med bokläsningen genom att placera dig mellan boken och människans ögon. Denna regel gäller bara om du inte kan lägga dig tvärs över boken.
Pappersarbete: Lägg dig på pappret så att det mesta av detta döljs under dig, eller i alla fall den viktigaste delen. Låtsas att du sover, men då och då sticker du ut tassen och slår till på pennan. Den som arbetar kommer att försöka distrahera dig, ignorera det och fortsätt. Kom ihåg att målet är att vara i vägen så mycket som möjligt och förhindra arbetet.

Datorarbete: Vid datorarbete kan man hjälpa sin människa på flera olika sätt. Ofta skriver människan på tangentbordet, hjälp henne med detta genom att promenera över det. Ställ dig ännu hellre still mitt på tangentbordet. Genom detta hjälper du till på två sätt. Dels kan du snabbt fylla ett helt dokument med en enda bokstav, dels förhindrar du att din människa ser datorskärmen. Ett tredje sätt att hjälpa till med datorarbete är att lägga sig högst upp på skärmen och täcka denna med tassar och svans. OBS! Detta kräver att din människa har en lite äldre datorskärm. Försök inte lägga dig på en platt skärm! Har din människa en laptop går det utmärkt att ställa sig på tangenbordet, luta sig fram över skärmen och tugga lite på ena hörnet.

Att leka: Sov ordentligt på dagen, så att du orkar leka under natten. Här nedanför är några av de viktigaste kattlekarna listade. Om du skulle göra ett litet misstag under leken och till exempel ramla av en stol, spela oberörd. Börja omedelbart slicka en kroppsdel och se ut som om det faktiskt var meningen att det skulle hända. Människan går alltid på det...
Fånga sängmusen: Människan försöker få dig att tro att det som rör sig under täcket är deras händer och fötter. Tro inte på detta... Det är faktiskt sängmöss, som påstås vara de godaste mössen i hela världen, även om ingen katt än så länge har lyckats fånga någon. Ett bra sätt att få tag in en sängmus är att försöka dra sig in i själva påslakanet med hjälp av klorna. Om människan skriker beror det på att en sängmus sprungit över hennes ben.
Springtävling: Denna lek kräver att du har en kattkompis. Lämplig tid att börja med springleken är just när dina människor somnat. Ta sats och spring allt vad ni orkar tvärs igenom alla rum. Sängar är hinder som måste passeras från huvudändan till fotändan. Ta ett stort språng så du landar i människans ansikte, sen tar du tre långa kliv, ett på magen, ett på benen och ett på fötterna, innan du brakar ner på golvet och fortsätter till nästa rum med en säng i. Denna lek gör att du får mer närhet till din människa. Den som hinner passera flest människor innan ni blir utslängda, vinner hela tävlingen.

 

Högtider: Vissa högtider är speciellt lämpade för lek. Vid jultid kan man hitta på många roliga sysselsättningar. En julgran kan sysselsätta dig i timmar. En gran går bra att klättra i, det finns fullt med roliga dinglande kulor i den, och man kan även leka leken "Fånga barr i pälsen", om dina människor har en äkta julgran. En annan rolig granlek är "hitta barren". Du leker först "fånga barr i pälsen", och sen springer du allt vad du orkar runt i hela huset. Sen kan din människa leka "hitta barren" ända fram till påsk.



Sysslat!

Känns som man tappat lite lust med att ta bilder att lägga upp här... egna alltså. Sen har jag inte haft så stor motivation till att skriva alltför mycket om allt här. Men men, det mesta börjar ljusna och lösa sig inför flytten och jobb iaf =) Skulle ju avlida av tristess om jag inte fick jobba... Det lr springa ihjäl mej. Man vill ju bidra med nåt liksom.  

Just nu lagar jag mat, blir mandelpotatis med lax och massa grönsaker, Yummie!! Sen ska jag ta en tur i spåret och forma kroppen lite.


Flytt på G!

Japp, nu är det officiellt- vi ska flytta ihop =) Nu är det så seriöst som jag vill att det ska vara och det känns hur bra som helst!! Ska packa ner i kartonger och lägga ut lite möbler som vi inte får plats med, på nätet. Sen står söka nytt jobb väldigt högt på listan, ja högst faktiskt! Spelar ingen roll vad för jobb det är, bara det är ett jobb...
Så idag blir det att packa ner i kartonger och fota möbler å dona... =)


Nu äre höst!

Det känns i luften å det syns på träden och på marken... Mysigt! Nu har man äntligen ännu en ursäkt till att tända en massa ljus och sitta i soffan på kvällarna och beta av film efter film ;)




Aja, ska väl ta tag i allt här hemma nu. Ha en fin dag allihopa...

Ååååååååååh

Vilket jäla nattsudd man är... ögon som två kastruller, fruktansvärt när man gäspar oavbrutet oxå... (du läste inte det där..;) ) Och nej, jag har inte vikit in tvätten ännu, jag SKA.. snart..."ska bara" först.
Satt precis å skrev till min polare att jag var ölsugen, längesen man var ut nu. Men det ska vi ju ändra på den 1a helgen i oktober=) Då jävlar..

hehe jaa, jag gillar att lägga upp bilder på Mej Själv...

DÄR vill jag vara NU!! Saknar sommaren och göteborg oxå... men men, det blir ju fler somrar I guess ;) Nä, vika in tvätten var det ju...
Gonatt Sötisar...

Gomorron...

Förstår inte varför jag vaknar så sent kämt, och är helt slut? Är det för att jag sover för mycket och för länge och för att jag somnar om när jag stängt av larmet på mobilen?? jag måste hursom skärpa mej på den punkten.
Ska börja powerwalka innan frukost några dar i veckan nu så då måste jag ju upp!


En till som är trött men som tvunget måste sitta och prata med mej brevid datorn...

Idag kommer mamma och mormor på besök och ska fika här, sen ska jag kila upp till grannen å få lite hår påsytt! Tror det kan bli rätt bra...
Puss å kram..

Saker jag kan rekomendera..

Kommer inte ihåg priserna så noga men sakerna håller definitivt vad dom lovar...;)





Och som bekant ska man inte ha foundation varje dag eftersom det täpper till porerna och ger dålig hy (är väl rätt självklart) men ska man ut är den helt klart att rekomendera!!
Och badskum hör ju helt klart hösten till, den här doftar vanilj och kamel... Underbart efter ett svettigt pass i skogen...

Btw...<3

Nu har vi varit tillsammans i en månad!!! vad fort tiden går när man trivs...
Jag älskar dej, P-A...Sååå jävla mycket!



Nyvaken =)

Hej hej... nyvaken och sitter och glor på Top model repriser...
Ska snart hoppa in i duschen och förvandla mej till en vaken normal människa, men först tänkte jag lägga upp lite bilder från när jag hos älsklingen =)






Hähä, fina va? Men seriöst, jaag tyckte om de här glajjerna på allvar... är dom helt fel lr är dom lite smått fulsnygga? ;)

Ska vakna till nu, seriöst (igen) dagen har ju snart gått å jag har inte hunnit med ett skit....

Tung dag idag..

Har varit på min morfars begravning idag, han somnade in förra fredagen så lugnt å fridfullt, inge mer smärta mer, bara lugn och frid.. Jag saknar honom, tänker på alla gånger man varit och hälsat på från dess man var liten och dom bodde i det stora huset tills bara för några veckor sen då han var någorlunda pigg och blev så glad när jag kom och när jag skrev vykort till dom. Fina älskade morfar, förlåt att jag inte hälsade på så mycket mot slutet. Jag sa att jag skulle men modet räckte liksom inte... Men du ska veta att jag tänkte och tänker på dej. Och även fast jag kanske inte sa det så ofta så hoppas jag att du vet och visste om att jag älskar dej Morfar..




Lite mer smycken...

... köpte även det här..
Till Naveln
Och ett halsband med en beende ängel, kändes som jag behövde lite ;) Nu blire en långpromenad!

Nya stövlar!!

Behövde nya till höst å vinter, visst e dom fina?? =)

Passar ju till både jeans och kjol, I love E´m!!

Sprang 5km i går, det var jobbigt som fan men jag klarade det!! Har lite som regel att klara av saker som jag förutsatt att jag ska klara, och inte skippa nåt pga att jag inte "orkar" för jag orkar mer än jag själv tror. Ska jag skippa nåt får det vara pga av nåt värre än orkeslöshet.. =) Rätt bra va? Vill inte missa saker pga lathet.

Hoppas ni får en bra dag allihop!! Puss puss

Lite bilder..

Längesen jag la upp egna nya bilder så nu är det daggs igen...=)

Det mörka ska jag sälja, såg rödare ut i annonsen.. Shoppat lite..

Den fick jag av min pojkvän... Och den här =) Haha..
Den oxå sen fixade han trådlöst åt mej så nu kan jag sitta varsomhelst i lghten med datorn utan sladden =) Han är så söt!! Så just nu sitter jag här och bloggar, sen ska jag fixa lite mat och sen kommer min systerdotter hit och ska få lite kläder för jag har rensat ur gaderoben igen. Efter det ska jag snöra på mej skorna och dra ut i spåret och svettas lite, det kan jag behöva!

Ha en underbar dag allihopa!!

Gomorron!

Druckit endast 2 koppar kaffe så det blir väl att ladda om bryggaren strax å hoppa in i duschen... sen ska jag träffa en vän och handla lite, sen städa färdigt här. Nä, jag orkade inte med allt i går så jag får göra ett nytt ryck idag när man är aningen piggare. "Aningen piggare" var det ja...
Hehe, vi är pigga i det här hushållet...

Så äre... Nä, nu ska jag fippla i gång kannan å få nåt vettigt gjort för en gångs skull..

Puss på er å ha en fin dag!!

Hemma och landar lite

Länge sen jag var hemma längre än några dagar nu... Blir ju så när man är kär och bokar upp sej på måsten i grönt och jobb mm. Men nu ska jag vara hemma till iaf onsdag. Behöver mysa med mina missar lite, har ju saknar dom. (även fast dom drog in en mus som dom åt upp under min säng)
Har jobbat klart på jobbet jag hade innan, så nu ska jag bara jobba veckovis som skyddsvakt, helt i min stil. Tror jag kommer trivas mycket bättre där än på det gamla jobbet!
Mysigt att tända ljus överallt nu när hösten börjar infinna sej. Sitta på balkongen insvept i filtar och en kopp kaffe... Underbart!!
Fast inget slår ju dagarna med älsklingen!!

Nä, nu ska jag fixa lite mer här hemma, har en massa att packa upp och fixa med innan jag kan sova...

RSS 2.0